top of page
Zoeken

Gemeente, verleng het contract met de FIXbrigade

Ondermaats en te laat.

Dit is kort samengevat onze reactie op de uitkomst van de gemeentelijke aanbesteding tijdelijke energiebesparingsmaatregelen.


Wij hebben met de FIXbrigade een mooi lokaal initiatief van onderop, dat alles in zich heeft om succesvol verder te kunnen worden uitgebouwd. De FIXbrigade is al flink aan de slag in Noord en is wat RAN betreft om meerdere redenen de aangewezen partij om het isolatie- offensief uit te voeren.


Helaas heeft de gemeente de aanbesteding veel te laat opgestart en daarbij ook geen goede en passende kwaliteitscriteria gehanteerd. Hierdoor is de aanbesteding gewonnen door een partij die eerst nog personeel moet gaan werven voor ze aan de slag kan, die niet lokaal verankerd is in Amsterdam en die, eenmaal opgestart, veel minder kwaliteit zal kunnen leveren dan onze Amsterdamse FIXbrigade.


RAN vindt dat onbegrijpelijk en onacceptabel. Dit is niet in het belang van de bewoners in nood voor wie de energiebesparingsmaatregelen zijn bedoeld.


RAN wil dat de gemeente de aanbesteding voor Noord opnieuw doet en vooralsnog het bestaande contract met de FIXbrigade verlengt, om de bewoners zo snel mogelijk te helpen.


Lees hieronder de hele brief die we aan de gemeenteraad hebben gestuurd.
20231218 Brief gemeenteraad inzake fixbrigade
.pdf
Download PDF • 79KB

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page