top of page
Zoeken

STRIJDER VAN DE MAAND:MOHAMED ZOUINIDit is Mohamed, onze strijder van de maand en natuurlijk een Noorderling! Hij is opgegroeid in de Kleine Wereld toen hij naar Nederland kwam op zijn 10e. Rond 2003 zag hij de buurthuizen verdwijnen in de buurt en hing hij met veel van zijn vrienden rond in de wijk. Er zijn lang weinig faciliteiten geweest voor jongeren in de Kleine wereld. Hier wilde hij iets aan doen. De Kleine Wereld is een kinderrijke buurt met problematieken als armoede. Daarom is hij drie jaar geleden in samenwerking met Civic een onderzoek begonnen in de wijk. Hieruit kwam naar voren dat er grote behoefte was aan een jongerencentrum.

Inmiddels is buurthuis de Bol sinds vorig jaar april geopend. Mohamed zegt dat ze geen typisch buurthuis zijn. Het is een plek om te ontmoeten, te eten, creatief te zijn, maar ook vooral om elkaar te helpen en activistisch te worden!

Buurthuis de Bol hoopt dat ze hier nog jaren kunnen doorgaan, over de toekomst zijn zij druk in gesprek. Het buurthuis organiseert regelmatig evenementen en zij zeggen dat heel Noord welkom is. Bekijk hun site voor meer informatie over hun evenementen: www.buurthuisdebol.nl

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page