top of page
Zoeken

Strijder van de maand: Floor Hallema

Er zijn in Noord zoveel bewoners die zich inzetten voor ons prachtige, eigenwijze stadsdeel. Om hun te erkennen en bedanken gaat Red Amsterdam Noord voortaan elke maand een “Strijder van de Maand” uitroepen.

Deze eerste keer is de eer aan Floor Hallema, bewoner van Nieuwendam (en daarvoor de Vogelbuurt) en mede-initiatiefnemer van groen groepen Groene Longen en Natuurgebied Noord. Zij is de drijvend kracht achter tomeloze acties, zoals de bomenplantdag in de Schellingwouderbreek en Rietland of de Nachtvlinderkaravaan die momenteel door Noordse tuinen trekt. Dankzij Floor kwam er in 2020 een ecologische onderzoek van de Schellingwoudescheg, dat nu als model wordt gebruikt voor andere onderzoeken naar de Noordse scheggen. Voor Floor is samenwerken erg belangrijk: 'Niemand kan deze gigantische klus alleen, alleen door samen te werken kom je vooruit.'

Floor is ook betrokken geweest bij het opstellen van de Ecologische Kaart voor Amsterdam Noord. Mede dankzij Floor groeit het bewustzijn bij de politiek en bewoners over de unieke ecologische waarde van Noord: een natuurgebied waar mensen wonen.


Dank je wel Floor Hallema, Strijder van de Maand!


Ken jij een strijder die wel eens in het zonnetje gezet mag worden? Mail dan naar coordinator@redamsterdamnoord.nl en doe een suggestie voor de volgende Strijder van de Maand.


Floor Hallema ontvangt de Strijder van de Maand beker tijden een bijeenkomst over het referendum van Sylvia Fennis (lid van Red Amsterdam Noord en mede-initiatiefnemer van de Referendum Beleidskader Hoofdgroenstructuur). Meer info over referendum op www.rhgs.nl

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page