top of page
Zoeken

Pauze Noorderpark - in gesprek met het stadsdeel

Vorige week riep Red Amsterdam Noord (RAN) om een pauze in het werk aan het Noorderpark. Eerst duidelijk maken wat de plannen zijn en het vertrouwen herstellen! We hingen doeken op en hingen met kettingen de borden en hekken aan elkaar vast. Op maandagochtend kon de aannemer niet aan het werk op de fietspaden aansluitend op de Eva Schalkbrug. Want wij vertrouwden die actie niet: zouden er weer bomen gekapt worden? Is het toch een stap richting evenemententerrein op het middenveld? Uit het protest daartegen ontstond RAN in 2021.


Het stadsdeelbestuur vond onze actie niet leuk. Maar het wilde geen actie ondernemen voordat we elkaar gesproken hadden. Gisteren waren we op bezoek bij Brahim Abid en Yassmine el Ksaihi. Zij zeggen: "dit bestuur wil geen grote evenementen in het Noorderpark." De procedure die dat moet garanderen loopt nog en die willen zij volgen. Daarnaast beloofden zij dat alle informatie over plannen, geschiedenis en aanpak van het Noorderpark nu gedeeld worden met de betrokken omwonenden. Over de volgende fase stellen stadsdeel en RAN samen een open en gelijkwaardig participatietraject op. Want niet alle besluiten van vroeger passen nog bij nu, op een moment dat we zuiniger moeten zijn dan ooit op de stadsnatuur in Noord.


We stellen de openheid van het stadsdeelbestuur op prijs. Daarom hebben we vanochtend de doeken en kettingen weggehaald. De aannemer kan aan het werk. Maar alleen met de huidige werkzaamheden. Het blijft pauze. Volgende stappen worden pas gezet als de participatie goed verloopt.Comments


bottom of page