top of page
Zoeken

NOORD IN ACTIE: PAUZE NOORDERPARK

Red Amsterdam Noord riep op tot PAUZE! Pauze zodat alle betrokken partijen op gelijke voet zouden zitten betreft in informatieverstrekking. Zo brengen wij één ieder op gelijk niveau. Veel bewoners worden namelijk niet genoeg betrokken bij de ontwikkelingen rond het park.

De afgelopen maanden is de onrust onder bewoners en groengroepen over de Noorderpark toegenomen. De klankbordgroep voor ontwikkelen van het park viel eerder dit jaar uit elkaar, net voor het aantreden van een nieuw projectteam. Bovendien bleven er veel vragen open, met name over de status van oude plannen voor evenementen en horeca in het middeldeel van het park, en voor het aanleggen van nog meer beton waarbij er nog meer bomen gekapt zouden worden, in het midden en westelijk deel. Maar ook over de waterhuishouding in de oostelijk kant van het park - waar na de heftige regenbuien van de afgelopen weken bomen weer onder water staan.

Op 12 oktober kwamen een aantal bezorgd bewoners en groengroepen en ambtenaren van Team Aanpak Noord samen om de vragen te bespreken. Toen het duidelijk wordt dat werkzaamheden doorgezet zouden worden, is er gekozen voor actie. In de avond van zondag 15 oktober werden dwanghekken in het park aan elkaar vastgeketend met de oproep te stoppen en eerst het vertrouwen op te bouwen. De volgende ochtend voor de zon op kwam stonden RAN weer klaar om polshoogte te nemen (en koekjes uit te delen aan de werkmannen want zij konden niets anders doen dan koffie drinken en wachten). Het werk lag daarna een paar dagen stil. Stadsdeel bestuurders Brahim Abid en Yassmine el Ksaihi nodigden RAN uit voor een spoed overleg. Hierin is afgesproken dat alle informatie op tafel zou komen voor een open gesprek tussen het bestuur en de groengroepen. Deze zal nog voor kerst plaatsvinden. Wil je meer weten of aanwezig zijn bij het gesprek? Mail stadsnatuur@redamsterdamnoord.nl

Lees hier het artikel van het Parool over o.a. de actie Noorderpark.

Luister hier naar een interview op Radio BovenIJ over de actie.
Comments


bottom of page